Hallstatt (Austria)

Partea de nord a tinutului Dachstein, cu lacul Hallstatt si oraselul cu acelasi nume, este una din cele mai romantice zone din Austria. Hallstatt este una dintre cele mai vechi asezari a Austriei, situat in centrul tarii cu cea mai veche salina din lume (numele statiunii ‘Hall’ inseamna sare). Urmele arhitecturii din perioada gotica, renastere si baroc pana in perioada moderna sunt doar cateva atuuri ce face din Hallstatt o destinatie speciala. Statiunea se afla la 508 m deasupra nivelului marii, la poalele muntilor Salzberg (Muntele Sarat) alaturi de lacul Hallstaettersee, inconjurat de lantul muntos Dachstein. Din 1997 regiunea Hallstatt – Dachstein – Salzkammergut apartine listei de mostenire culturala Unesco.

 

Hallstatt-Regiunea lacurilor alpine Salzkammergut – este considerat si cel mai frumos orasel din regiunea lacurilor alpine, inscris in lista UNESCO a comorilor culturale ale umanitatii.

Albastrul profund al lacurilor alpine, impunatoare masive muntoase inconjuratoare, fac din acest paradis natural care se numeste o experienta de neuitat. Adevarata perla a regiunii – oraselul Hallstatt, ofera fiecarui vizitator, momente de neuitat, fie ca este vorba de cultura, sport, petrecerea timpului liber sau relaxare
Atractii turistice in Hallstatt: Mina de sare din Hallstatt, muzeul Unesco – comori culturale, pestera Mamutilor si a Ghetarului Dachstein / Obertraun, Biserica Maria Himmelfahrt (deasupra statiunii si se ajunge la ea prin scari vechi din lemn), Capela St.Michael etc. Printre cele mai atractive puncte turistice din zona sunt : pesterile de gheata Dachstein (imaginea splendida a raurilor si cascadelor inghetate).

 

Iubitorii sporturilor de iarna se pot bucura de un complex cu 45 de skilifturi, telecabine, trenuri alpine, 140 km de partii schi excelent intretinute, situate la altitudini cuprinse intre 780 m –2000 m. Coborari si piste pentru toate gradele de dificultate si toate gusturile. Nou in regiune: telescaunele cu 6 locuri Hornspitz Express II si telecabina cu 8 locuri Panorama – Jet Zwieselalm.

Multe publicatii geografice si turistice considera Hallstatt ca cel mai frumos orasel- port pe malul unui lac, din lume. Este asezat deosebit de pitoresc, pe malul de sud-vest al Lacului Hallstattersee, la gura de varsare in lac a raului Muehlbach. Istoria acestui oras este atestata din timpuri preistorice ca un loc important de extragere a “aurului alb al antichitatii si evului mediu: sarea”.

 

Advertisements
This entry was posted in Locuri pe care imi doresc sa le vad. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hallstatt (Austria)

  1. Vulpitza says:

    Vai, ce zona superba. Cum ajungem acolo?

  2. vlado2 says:

    http://autoroute.hartatunisia.ro/traseu/bucuresti+hallstatt-austria.html )))
    Daca nu, mai exista o excursie “CASTELELE BAVARIEI & ALPII AUSTRIECI” (cam alergata).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s